Zemplínska knižnica sa pripravuje na Literárne dni seniorov

21.03.2012 Michalovce

Michalovce 21. marca (TASR) - Na sklonku apríla tohto roka sa v priestoroch Zemplínskej knižnice Gorazda Zvonického v Michalovciach uskutoční kultúrno-súťažné podujatie s názvom Literárne dni seniorov. Michalovskí dôchodcovia si tu zmerajú sily v prednese poézie a prózy.

Literárne dni zorganizuje knižnica vo svojich priestoroch v spolupráci s miestnou organizáciou Jednoty dôchodcov Slovenska prvýkrát. Spomínané podujatie odštartuje recitáciami súťažiacich v pondelok 30. apríla o 9.00 h.

"Na nultý ročník Literárnych dní pozývame michalovských seniorov, členov jednotlivých klubov dôchodcov, záujemcov z domovov sociálnych služieb, ako aj našich regionálnych autorov, ktorí dovŕšili dôchodkový vek," informovala TASR riaditeľka michalovskej knižnice Alena Vasiľová.

Seniorom bude podľa jej slov pre potreby súťaže dodaná z fondu knižnice literatúra, o ktorú prejavia záujem. V rámci prednesu či recitácie sa však môžu prezentovať aj vlastnou tvorbou. Najúspešnejší dôchodcovia si odnesú po skončení súťaže do svojich domovov vecné ceny.

V súvislosti s práve prebiehajúcim Európskym rokom aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami plánuje organizačný tým zapojiť do pripravovaného podujatia aj mladých Michalovčanov. "Program súťaže doplníme o spevácke, hudobné, prípadne tanečné vystúpenia miestnej mládeže," uzavrela riaditeľka knižnice.
 

Vyberte región